PRIVACY NOTICE

Lion Ipoh Parade Sdn Bhd and/or any of its subsidiaries, affiliates and jointly controlled entities ("IP") respects and is committed to the protection of your personal data and information ("Personal Data") and your privacy. This Personal Data Protection Notice explains how we collect and handle your personal information in accordance with the Malaysian Personal Data Protection Act 2010 ("the Act") which was gazetted and came into effect on the 15th of November 2013. Please note that IP may amend this Personal Data Protection Notice at any time without prior notice and will notify you of any such amendment via our website or by email.

You hereby consent to the processing of your Personal Data by IP and all persons necessary for us to serve you by communicating with IP or by using our website at http://www.ara-asia.com ("the Website").

  1. Nature and Source of Personal Data
    1. Nature of Personal Data
      Personal Data means any information which relates to you and which was collected or provided to IP for the purposes stated in Section 3 below. Your Personal Data may include but not limited to your name, NRIC number, contact details, financial and banking account details, CCTV/security recordings and location tracking/GPS information.
    2. Source of Personal Data
      1. Customers or potential customers:
        IP collects your Personal Data directly from you and/or indirectly from your legal representatives, agents, employers when you, your legal representatives, agents and/or employers send us completed enquiry, application and/or registration forms via various means, including electronically and physical hardcopies at new launches, roadshows, showcases, exhibitions or any other promotional events.
      2. Vendors, Suppliers, Tenants or Service Providers:
        IP collects your Personal Data directly from you and/ or indirectly from your employer when tendering for projects and/ or contracts, when you send us completed enquiry, application and/or registration forms via various means, including electronically and physical hardcopies at new launches, roadshows, showcases, exhibitions or any other promotional events.
      3. The Website
        By accessing the Website, cookies will be collected as well. However should you wish for your Personal Data to not be collected via cookies you may deactivate cookies via your internet browser’s settings page.
  2. Failure to Provide Personal Data
    1. The provision of your Personal Data is voluntary however all Personal Data requested by us from you is obligatory and failure to provide such Personal Data will:-
      1. result in us being unable to provide you with the notices, services and/or products requested; and
      2. result in us being unable to update you on our latest product, promotions and/or launches.
  3. Purpose for the Collection of Personal Data
    1. The Personal Data collected from you by IP will be used by us for the following purposes but not limited to:-
      1. to process your requested services;
      2. to facilitate your participation in any contests or events;
      3. to administer and communicate with you in relation to our services and/or events;
      4. for insurance purposes;
      5. for internal investigations, audit or security purposes;
      6. to comply with legal and regulatory obligations in the conduct of our business;
      7. to contact you regarding products, services, upcoming events, promotions, advertising, marketing and commercial materials which may be of interest to you;
      8. prevention of crime;
      9. preparation and execution of all necessary documents and agreements and/or contracts for our projects, products and/or services with you;
      10. our internal records management, customer relation events and activities, and customer loyalty reward program;
      11. vacant possession, keys handover, property/estate management, customer care and/or defect rectification works; and
      12. any subsequent commercial transactions in relation to any projects, products and/or services.

      Where you have indicated your consent to receiving marketing or promotional updates from IP, you may opt-out from receiving such marketing or promotional material at any time.

  4. Disclosure of Personal Data
    1. Personal Data provided to us will generally be kept confidential but you hereby consent to us disclosing your Personal Data to other companies, service providers or individuals to perform functions on our behalf, and consequently may provide access or disclose your Personal Data to the third parties such as those listed below (the list is NOT exhaustive):-
      1. data entry service providers;
      2. storage facility providers;
      3. banks and financial institutions;
      4. insurance companies;
      5. professional advisors and external auditors;
      6. information technology (IT) service providers; and
      7. our appointed service providers in relation of our loyalty programmes, for the purpose of delivery gift redemption and services.
    2. Third parties are legally tasked with processing your Personal Data in line with principles specified by IP. Third parties are also held legally responsible for securing your Personal Data at an appropriate level of security in relation to applicable data protection laws and widely accepted industry standards.
  5. Choices to Limit Processing of Personal Data
    1. The Personal Data provided to us undergoes processing as and when required or upon scheduled maintenance. The definition of processing defines it as "any operation or set of operations which is performed upon Personal Data, whether or not by automatic means, such as collection, recording, organization, storage, adaptation or alteration, retrieval, consultation, use, disclosure by transmission, dissemination or otherwise making available, alignment or combination, blocking, erasure or destruction;"
    2. You have the right to limit in part or wholly any of the processes by which your data is subjected to in terms of the operations allowed to be performed upon it, the period of time allowed or alternatively the date line of the consent given.
    3. The responsibility for compliance rests on the shoulders of IP who determines the purposes and means of the processing of Personal Data.
    4. You may at any time withdraw or amend, in full or in part, your processing consent given previously, in each case subject to any applicable legal restrictions, contractual conditions and a reasonable time period in person at our corporate offices located at the address given in Section 6 below.
  6. Right to Access and Correct Personal Data
    1. You have the right to access and correct your personal information held by us (subject always to certain exemptions). We will make every endeavour to ensure your personal information is accurate and up to date therefore we ask that if there are changes to your information you should notify us directly at the contact details below:-

      Ara Asia
      Penthouse, Menara AmFIRST
      (Formerly known as Menara Merais)
      No. 1, Jalan 19/3
      46300 Petaling Jaya
      Selangor Darul Ehsan
      Malaysia

      Tel : +603 7955 8780 / 8785
      Fax : +603 7955 8360
      Email: enquiry@ara.com.hk

      Please direct all inquiries and/or complaints to the contact details given above as well.

  7. Conflict
    1. In the event of any conflict between this English language Personal Data Protection Notice and its corresponding Bahasa Malaysia Personal Data Protection Notice, the terms in this English language Notice shall prevail.
 

NOTIS PRIVASI

Lion Ipoh Parade Sdn Bhd dan / atau mana-mana anak syarikat, syarikat sekutu dan entiti kawalan bersama ("IP") menghormati dan komited untuk melindungi data peribadi anda dan maklumat ("Data Peribadi") dan privasi anda. Notis Perlindungan Data Peribadi menerangkan bagaimana kami mengumpul dan mengendalikan maklumat peribadi anda selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010 ("Akta") yang telah diwartakan dan berkuat kuasa pada 15 November 2013. Sila ambil perhatian bahawa IP boleh meminda ini Notis Perlindungan Data Peribadi tanpa memberi notis terlebih dahulu dan akan memberitahu anda tentang apa-apa pindaan tersebut melalui laman web kami atau melalui e-mel.

Anda dengan ini bersetuju untuk memproses Data Peribadi anda dengan IP dan semua orang yang perlu bagi kita untuk melayani anda dengan berkomunikasi dengan IP atau dengan menggunakan laman web kami di http://www.ara-asia.com ("Laman Web").

  1. Jenis dan Sumber Data Peribadi
    1. Jenis Data Peribadi
      Data Peribadi ertinya mana-mana maklumat yang berkaitan dengan anda dan yang dikumpulkan atau diberikan kepada IP untuk tujuan yang dinyatakan dalam Seksyen 3 di bawah. Data Peribadi boleh termasuk tetapi tidak terhad kepada nama, nombor Kad Pengenalan, butiran perhubungan, butiran kewangan dan akaun perbankan, rakaman CCTV/keselamatan dan maklumat pengesanan lokasi/GPS.
    2. Sumber Data Peribadi
      1. Pelanggan atau bakal pelanggan:
        IP mengumpul Data peribadi secara langsung daripada anda dan/atau tidak langsung daripada wakil-wakil undang-undang anda, ejen, majikan apabila anda, wakil undang-undang anda, ejen dan/atau majikan menghantar menyelesaikan siasatannya, permohonan dan/atau borang pendaftaran melalui pelbagai cara, termasuk elektronik dan salinan fizikal pada pelancaran baru, pameran bergerak, pameran-pameran atau mana-mana acara promosi yang lain.
      2. Vendor, Pembekal, Penyewa atau Pembekal Perkhidmatan:
        IP mengumpul Data Peribadi secara langsung daripada anda dan/atau tidak langsung daripada majikan anda apabila tender untuk projek dan/atau kontrak, apabila anda menghantar kami menyelesaikan siasatannya, permohonan dan/atau borang pendaftaran melalui pelbagai cara, termasuk elektronik dan salinan fizikal pada pelancaran baru, jerayawara, pameran-pameran atau mana-mana acara promosi yang lain.
      3. Laman Web
        Dengan mengakses Laman Web, cookies akan dikumpul juga. Walau bagaimanapun jika anda ingin untuk Data Peribadi tidak akan dikumpulkan melalui cookies, anda boleh menyahaktifkan cookies melalui halaman tetapan pelayar internet anda.
  2. Kegagalan untuk Membekalkan Data Peribadi
    1. Penyediaan Data Peribadi anda adalah secara sukarela namun semua Data Peribadi yang diminta oleh kami dari anda adalah wajib dan kegagalan untuk memberikan apa-apa Data Peribadi akan: -
      1. menyebabkan kami tidak dapat menyediakan anda dengan notis, perkhidmatan dan / atau produk yang diminta; dan
      2. menyebabkan kita tidak dapat mengemas kini anda pada yang terbaru, promosi dan/atau pelancaran.
  3. Tujuan untuk Pengumpulan Data Peribadi
    1. Data peribadi yang dikumpul oleh IP akan digunakan oleh kami untuk tujuan seperti berikut tetapi tidak terhad kepada: -
      1. untuk memproses perkhidmatan yang diminta anda;
      2. untuk memudahkan penyertaan anda dalam mana-mana pertandingan atau acara;
      3. untuk mentadbir dan berkomunikasi dengan anda berhubung dengan perkhidmatan dan / atau acara-acara kami;
      4. bagi tujuan insurans;
      5. untuk siasatan dalaman , audit atau tujuan keselamatan;
      6. untuk mematuhi kehendak undang-undang dan peraturan dalam menjalankan perniagaan kami;
      7. untuk menghubungi anda mengenai produk, perkhidmatan, event, program promosi , pengiklanan, pemasaran dan bahan-bahan perdagangan yang boleh menarik minat anda;
      8. pencegahan jenayah;
      9. penyediaan dan pelaksanaan semua dokumen yang diperlukan dan perjanjian dan/atau kontrak untuk projek-projek kami, produk dan/atau perkhidmatan dengan anda;
      10. pengurusan rekod dalaman kami, acara berhubung pelanggan dan aktiviti, dan kesetiaan pelanggan program ganjaran;
      11. milikan kosong, kunci penyerahan, pengurusan hartanah/ladang , khidmat pelanggan dan/atau kecacatan dapat memperbaiki; dan
      12. apa-apa transaksi secara perdagangan berhubung dengan apa-apa projek , produk dan/atau perkhidmatan.

      Di mana anda telah menyatakan persetujuan anda untuk menerima kemas kini pemasaran atau promosi dari IP, anda boleh memilih untuk keluar daripada menerima pemasaran atau bahan promosi pada bila-bila masa.

  4. Pendedahan Data Peribadi
    1. Data peribadi yang diberikan kepada kami secara amnya akan disimpan rahsia tetapi anda dengan ini bersetuju untuk kami mendedahkan Data Peribadi anda kepada syarikat-syarikat lain, pembekal perkhidmatan atau individu untuk melakukan fungsi-fungsi bagi pihak kami, dan seterusnya boleh memberikan akses atau mendedahkan Data Peribadi anda kepada pihak ketiga seperti yang disenaraikan di bawah ( senarai BUKAN menyeluruh ): -
      1. pembekal perkhidmatan kemasukan data;
      2. pembekal kemudahan penyimpanan;
      3. bank-bank dan institusi kewangan;
      4. syarikat insurans;
      5. penasihat-penasihat profesional dan juruaudit luar;
      6. teknologi maklumat (IT) pemberi perkhidmatan; dan
      7. kami yang dilantik penyedia perkhidmatan yang berkait program kesetiaan kita , untuk tujuan penghantaran dan perkhidmatan penebusan hadiah.
    2. Pihak ketiga mengikut undang-undang ditugaskan untuk memproses Data Peribadi anda selaras dengan prinsip-prinsip yang dinyatakan oleh IP. Pihak ketiga juga bertanggungjawab secara sah untuk mendapatkan Data Peribadi anda pada tahap keselamatan yang sesuai berhubung dengan undang-undang perlindungan data yang berkenaan dan piawaian industri diterima secara meluas.
  5. Pilihan untuk Memhadkan Pemprosesan Data Peribadi
    1. Data peribadi yang diberikan kepada kami menjalani pemprosesan sebagaimana dan apabila dikehendaki atau apabila penyenggaraan berjadual. Definisi pemprosesan mentakrifkannya sebagai "apa-apa pengendalian atau set operasi yang dilakukan ke atas data peribadi, sama ada dengan cara automatik, seperti pengumpulan, menyusun, menyimpan, menyesuaikan atau mengubah, mendapatkan kembali, merunding, menggunakan , mendedahkan menerusi penghantaran, penyebaran atau selainnya, menyediakan, menjajarkan atau menggabungkan, memadamkan atau kemusnahan".
    2. Anda mempunyai hak untuk menghadkan sebahagiannya atau keseluruhannya mana-mana proses di mana data anda adalah tertakluk kepada dari segi operasi dibenarkan untuk dilakukan apabila ia, tempoh masa yang dibenarkan atau sebagai alternatif talian tarikh keizinan yang diberikan.
    3. Tanggungjawab pematuhan terletak di bahu IP yang menentukan tujuan dan kaedah pemprosesan Data Peribadi.
    4. Anda boleh pada bila-bila masa menarik balik atau meminda, sepenuhnya atau sebahagiannya, persetujuan pemprosesan anda diberikan sebelum ini, dalam setiap kes tertakluk kepada sebarang sekatan undang-undang, syarat-syarat kontrak dan tempoh masa yang munasabah orang di pejabat-pejabat korporat yang terletak di alamat yang diberi dalam Seksyen 6 di bawah.
  6. Hak untuk Mengakses dan Membuat Pembetulan kepada Data Peribadi
    1. Anda mempunyai hak untuk mengakses dan membetulkan maklumat peribadi anda yang dipegang oleh kami (tertakluk kepada pengecualian tertentu). Kami akan terus berusaha bagi memastikan maklumat peribadi anda adalah tepat dan terkini oleh itu kami meminta jika terdapat perubahan kepada maklumat anda, anda perlu memberitahu kami secara terus di butir-butir hubungan di bawah:

      Ara Asia
      Penthouse, Menara AmFIRST
      (Formerly known as Menara Merais)
      No. 1, Jalan 19/3
      46300 Petaling Jaya
      Selangor Darul Ehsan
      Malaysia

      Tel : +603 7955 8780 / 8785
      Fax : +603 7955 8360
      Email: enquiry@ara.com.hk

      Sila mengarahkan semua pertanyaan dan / atau aduan kepada butiran hubungan yang diberikan di atas juga.

  7. Konflik
    1. Sekiranya berlaku apa-apa percanggahan antara Notis Perlindungan Data Peribadi Bahasa Malaysia ini dan Notis Perlindungan Data Peribadi Bahasa Inggeris yang sepadan, terma dalam Notis Bahasa Inggeris akan diguna pakai.